EU kontroll Trondheim

EU-kontroll i Trondheim? Kom til oss på Bilsenteret Heimdal!

Besøk Bilsenteret Heimdal neste gang du planlegger EU-kontroll for bilen din. Våre dyktige bilmekanikere besitter den nødvendige ekspertisen og utstyret for å utføre EU-kontrollen på en profesjonell måte, og vi står klare til å håndtere reparasjoner og korrigeringer ved eventuelle feil og mangler.

Som bileier har du ansvaret for å sørge for at bilen din blir EU-kontrollert (periodisk kjøretøykontroll) og godkjent innenfor fristen. Formålet med disse kontrollene er å sikre en tryggere og mer miljøvennlig bilpark.

Her kan du bestille time til din neste EU-kontroll

Hva blir sjekket på en EU-kontroll?

EU-kontrollen omfatter to hoveddeler:

  1. Trafikksikkerhetsdelen:
    • Lys, sikt, hjul, belter og bremser er blant elementene som gjennomgår sjekk for å sikre trafikksikkerheten.
  2. Miljødelen:
    • Sjekk av støy og avgasser bidrar til å opprettholde miljøvennlige kjøretøy.

Når er fristen for EU-kontroll?

For personbiler med maks tillatt totalvekt opptil 7500 kg (M1) og varebiler (N1), må kjøretøyet gjennomgå godkjent EU-kontroll innen fire år etter dato for førstegangsregistrering. Deretter skal det gjennomføres minst hvert andre år.

Bruk verktøyet nedenfor for å finne ut når din bil skal gjennom neste EU-kontroll.

Du har selv kontroll over når du ønsker å utføre hovedkontrollen, så lenge kjøretøyet blir godkjent innenfor fristen. Vi anbefaler at du planlegger godt, slik at du har tilstrekkelig tid til å gjennomføre hovedkontrollen, rette eventuelle mangler ved kjøretøyet og gjennomføre etterkontroll før fristen utløper. Hos Bilsenteret Heimdal er vi her for å bistå deg gjennom hele prosessen.

Velkommen til oss for din neste EU-kontroll, og ta gjerne kontakt for spørsmål eller for å bestille time. Vi er her for å sørge for at kjøretøyet ditt forblir sikkert og i samsvar med gjeldende krav!

Er tiden inne for ny EU-kontroll?

Søk i feltet under eller her hos Vegvesenet